Binnen het project ‘Moat in ’t gezin’ wordt er gezocht naar passende vrijwilligers voor gezinnen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Soms gaat het even niet zo lekker thuis en kom je er alleen niet uit. Een ‘moat’ biedt dan vaak dát duwtje in de rug en een geduldig luisterend oor. 

Binnen een moat in ’t gezin kunnen vrijwilligers ingezet worden. Deze moat heeft de basistraining gevolgd en kan hij/zij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Daarnaast moet een moat in ’t gezin bereid zijn om te kunnen luisteren zonder te oordelen. 

Een moat in ’t gezin is beschikbaar voor het hele gezin, zonder plannen, doelen of werkpunten en heeft zelf ervaring met (het omgaan) kinderen, door scholing e/o ouderschap. Hij/zij denkt en helpt mee en kan een steuntje in de rug zijn. 

Bij deze gezinnen is er vaak sprake van kwetsbaarheid door bijvoorbeeld een kind e/o ouder met een beperking, opvoedingsvragen, zelfstandig meedoen is lastig en is er gewoon behoefte aan een luisterend oor. 

Er zal gekeken worden welke moat het beste bij het gezin past. Als gezin bedenk je zelf waar je ondersteuning bij wilt en de moat zal hierbij aansluiten. Samen wordt er dan afgestemd wat en wanneer de moat iets betekenen kan. 

Een vrijwillige ‘moat’ kan je helpen onder de mensen te komen en om op eigen kracht verder te kunnen. Het contact zal plaatsvinden op basis van vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en gelijkwaardigheid! 

 

Samenwerking

Dit project is een samenwerkingsverband tussen:

  • Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Zorgcoördinator en CJG Urk/Jeugdverpleegkundige CJG Urk
  • Zorggroep Oude en Nieuwe Land, School- en Algemeen Maatschappelijk Werk
  • Caritas Urk, Cliëntondersteuning 

Informatie en aanmelding

  • Wilt u meer weten over dit project?
  • Wilt u zelf wat betekenen voor een ander en een moat worden?
  • Of wilt u misschien een gezin aanmelden? 

U bent van harte welkom bij ons op kantoor. Ook telefonisch en via de email zijn wij bereikbaar. 


Bezoekadres

Singel 9A

8321 GT Urk

 

Openingstijden kantoor

Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 16.00 uur

 

Overige gegevens

T: 0527-683346

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.