Begin februari start Caritas Urk (in samenwerking met Carrefour Emmeloord) met de training voor vrijwilligers die zich in willen zetten bij meer complexe doelgroepen, zoals cliënten met dementie, niet aangeboren hersenletsel of psychiatrische problematiek (autisme, ADHD, depressie).
Om als vrijwilliger bij (één van) deze doelgroepen ingezet te kunnen worden is het belangrijk om meer over deze onderwerpen te weten.
Daarom bieden wij vooraf een training aan, bestaande uit drie modules: 

Module

Datum

Onderwerpen 

1

Maandagavond 2 en 9 maart (van 19.30 tot 21.30 uur)

Communicatie, grenzen, signalering en mantelzorg.

2

Maandagavond 16 maart
(van 19.30 tot 21.30 uur)

Dementie en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

3

Maandag 23 maart
(van 19.30 tot 21.30 uur)

Wat is psychiatrie? Zoals autisme, ADHD en depressie.

De eerste module is algemeen en is bedoeld als basis om het vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Hierin worden onderwerpen behandeld als: hoe communiceer ik op een prettige manier, hoe signaleer ik en wat doe ik met die signalen, hoe let ik op grenzen en hoe geef ik mijn eigen grenzen aan?  

Daarna volgen twee modules die echt doelgroepgericht zijn. Tijdens deze avonden krijgen de vrijwilligers informatie over de verschillende ziektebeelden en wordt vooral ingezoomd op hoe de vrijwilligers hier in de praktijk het beste mee om kunnen gaan.  

Het is wenselijk dat de vrijwilligers alle modules volgen, maar afhankelijk van de interesse kan hier ook een keuze in worden gemaakt.  

Aan deze training zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten we van de deelnemers, dat zij ook bereid zijn zich in te zetten bij één van deze doelgroepen.
Dit kan zijn in de thuissituatie (ter ontlasting van de mantelzorg) of binnen de muren van een zorgorganisatie. 

Wilt u meer informatie over deze training? Of wilt u zich hiervoor opgeven? Bel of mail ons dan! (0527-683346 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).