Zorgvrijwilligers worden ingezet ter ondersteuning van:

• chronisch zieken
  • dementerenden
  • gehandicapten
  • kinderen met een beperking en hun mantelzorger
  • mensen met psychische problematiek

Voor vrijwillige en deskundige ondersteuning kan men een beroep doen op de vrijwilligers van Caritas Urk
Wanneer cliënten en/of mantelzorgers een beroep doen op een vrijwilliger van Caritas Urk wordt er veelal een vaste vrijwilliger aan het gezin gekoppeld. Van te voren volgt eerst een kennismakingsgesprek. Hierin staan de wensen van de aanvrager centraal en worden afspraken gemaakt en vastgelegd. De vrijwilligers van Caritas Urk hebben een basistraining gevolgd en worden ondersteund door deskundige medewerkers.

Wat kan de cliënt of mantelzorger van de vrijwilliger verwachten?

• De vrijwilliger kan individuele activiteiten ondernemen, zowel binnenshuis als daarbuiten.
  • De vrijwilliger kan een paar uur oppassen, waardoor de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft (en overbelasting voorkomen kan worden).
  • De vrijwilliger kan licht verzorgende taken overnemen.
  • De vrijwilliger neemt geen taken op zich die bij een professionele kracht of organisatie horen.

Caritas Urk coördineert het vrijwilligerswerk. Wilt u meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplicht veld